News Jahr 2011

Status report by Dirk Würtz, our estate manager - 12 October 2011

12.10.2011

During the last few days we harvested in our vineyards in Rüdesheim. Some of the grapes were perfectly healthy, completely ripe, and extremely aromatic. The quantity was also …

Bericht unseres Betriebsleiters Dirk Würtz - Stand 5. Oktober

05.10.2011

Und meistens kommt es anders...   Was hatte ich für eine Angst vor zwei Wochen! Schlaflose Nächte, Panik es könnte alles wegfaulen und was waren das dann für zwei grandiose …

Status report by Dirk Würz, our estate manager - 5 October 2011

05.10.2011

Things often turn out differently than expected. I had quite a scare two weeks ago! Sleepless nights...a panicky feeling that everything could simply succumb to rot. Then, the …

Glorious Rheingau Days 2011

29.09.2011

For years, the rarities tasting at Weingut Balthasar Ress has numbered among the wine highlights of the Glorious Rheingau Days. The evening begins in the treasure chamber of our …

Status report by Dirk Würz, our estate manager - 28 September 2011

29.09.2011

Cool nights, warm days, and no rain. According to the extended forecast, the weather is supposed to stay this way for a while. We’ve ended the mechanical harvest and are now …

Situation Report from Sylt, September 2011

29.09.2011

02 September 2011 Mr. Johannsen called today to report that it had rained heavily again. He feels that the natural sugar in the grapes has not increased. 05 September 2011 Once …

Natur Pur in the vineyards of Hattenheim

29.09.2011

What began as an event sponsored by the Hattenheim Wine-growers’ Association – “Natur Pur” – has become an insider’s tip for gourmet hikers. Year for year the wine and gourmet …

Wine storage facilities in the wineBANK are nearly depleted

29.09.2011

The wineBANK was opened in December 2009 as a special service for wine enthusiasts. It offers a total of 223 compartments of varying sizes, ranging from 35 to 332 bottles, in …

Wine of the month: September 2011

29.09.2011

As the name implies, this top cuvée deserves respect. The idea for a strictly limited premium wine came about during the opening celebration of the wineBANK in 2009. When …

Bericht unseres Betriebsleiters Dirk Würtz - Stand 28. September

28.09.2011

Kühle Nächte, warme Tage und kein Regen. Wenn man sich die Langzeit-Prognosen anschaut, dann bleibt das auch noch eine ganze Weile so. Wir haben nun die Maschinenernte beendet und …

NATUR PUR in der Hattenheimer Flur

26.09.2011

Was als Veranstaltung des Hattenheimer Weinbauvereins "Natur Pur" begann, hat sich unter den wandernden Gourmets zum Geheimtipp entwickelt. Jahr für Jahr lockt der Wein- und …

Nur noch wenige freie Fächer in der wineBANK verfügbar

26.09.2011

Die wineBANK wurde im Dezember 2009 als besonderer Service für Weinenthusiasten eröffnet. Mit 223 Weinfächern unterschiedlicher Größe bietet sie Platz für 35 bis 332/1 Flaschen, …

Wein des Monats September

26.09.2011

Dieser Top-Cuvée gebührt - wie es der Name schon verrät - Respekt. Die Idee für den limitierten Spitzenwein entstand 2009 im Rahmen der Eröffnungsparty der wineBANK. Sommelier Kai …

Bericht unseres Betriebsleiters Dirk Würtz - Stand 21. September

21.09.2011

Ein wenig Intuition und etwas Glück gehören auch zum Weinmachen. Anders ist es kaum zu beschreiben. Die vergangene Woche war dramatisch. Aufgrund des grenzwertigen Wetters …

Bericht unseres Betriebsleiters Dirk Würtz - Stand 14. September

14.09.2011

Eines steht allerdings jetzt bereits fest: langweilig wird es in dieser Saison sicherlich nicht. Dafür sind die Wetterkapriolen viel zu extrem. Heftiger Regen am vergangenen …

Lagebericht Sylt September 2011

13.09.2011

02.09.2011 Herrn Johannsen hat heute angerufen und mitgeteilt, dass es wieder viel geregnet hat. Trauben haben seiner Meinung nach an Süße nicht zugenommen. 05.09.2011 Es waren …

Lagebericht Sylt August 2011

12.09.2011

Witterung Juli und August waren stark verregnet und für die Jahreszeit zu kalt. Zudem gab es sehr starke Sommerstürme, die man zu dieser Jahreszeit und in dieser Heftigkeit noch …

Bericht unseres Betriebsleiters Dirk Würtz - Stand 7. September

07.09.2011

Die Mostgewichte beim Riesling bewegen sich konstant bei 80 Grad Oechsle und die Säure liegt bei neun. Die Trauben schmecken. Ideal also für einige Basisweine. Der erste Most …

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01.09.2011

Effective immediately, you have an opportunity to order these wines before their official market launch.   Since vintage 2009, we  have made enormous efforts to considerably …

The 25th annual celebration “Glorious Rheingau Days” 5 - 13 November 2011

01.09.2011

Our traditional rarities tasting, followed by a “stellar” five-course meal, will take place – as always – on a Friday, this year on 11 November 2011. Tickets are alrealdy …

VDP-Rheingau: Auction of Top-Quality Wines

01.09.2011

This fantastic event with its very special atmosphere is not to be missed! The auction wines are all quite special, carefully selected wines of a vintage.   Auction wines can be …

After Work Banking at the wineBANK on 8 September 2011

01.09.2011

On 8 September 2011, after 7:30 p.m., Weingut Balthasar Ress and BMW-Autohaus Karl & Co. invite you to spend a relaxing evening in the wineBANK! This will be the third time that …

Employee profile: Hans Kilp (production)

31.08.2011

Hans Kilp (54) has been part of our production team since 12 April 2010. He’s primarily responsible for driving tractors, however, he’s also involved with all kinds of day-to-day …

Wine of the month: August 2011

31.08.2011

Our 2010 Rheingau Pinot Noir Rosé trocken is perfect for late summer and early autumn, particularly while it’s still warm enough to barbecue. As such, our selection seemed to be a …

New! Balthasar Ress polo Shirts for him and for her! Available immediately!

31.08.2011

These polo shirts are made 100% out of high-quality Pima cotton, which is especially soft and durable. It was developed by the U.S. Department of Agriculture in the early 20th …

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