Pressespiegel

Wine Spectator (März 2003)

06.05.2004

This hints at mint or basil, yet also displays plenty of mineral accents on a racy, fine structure. Lovely cut and focus keep everything reined in on the finish. Peach and cream …

Wine Spectator (März 2003)

06.05.2004

Tasty. One of the tart and less freshness than its peers, yet it Has a brightness an appeal. Apple, peach and a hint of Marzipan ride the vivid acidity. It leaves a tactile …

Wine Spectator (März 2003)

06.05.2004

More like an Auslese. Sensual, this displays smoke, truffle And a spice notes, concentrated an intense, in a rich Package. The finish has an aftertaste of mineral salts That lasts …

Wein Gourmet (März 2003)

06.05.2004

Der sympatische Stefan Ress hat viel für den Rheingauer Wein getan, da kam das eigene Weingut manchmal zu kurz. Seit ihn sein Sohn Christian im Weingut unterstützt, sind die …

Vinothéque 2 (2003)

06.05.2004

PDF Ergänzung zum Artikel

Alles über Wein (Februar / März 2003)

06.05.2004

89 Punkte 2001 Hattenheimer Nussbrunnen Riesling Auslese 88 Punkte 2001 Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Auslese 86 Punkte 2001 Hattenheimer Nussbrunnen Riesling Spätlese 88 …

Decanter (February 2003)

06.05.2004

"With all the hype around the 2001 vintage, it is nice to find a prime example of the 1999 vintage from a 3ha 'monopole' on the right bank of the Rhine belonging to the Ress …

Wine Spectator (Januar 2003/Februar 2003)

06.05.2004

Ripe and round, full of apricot, this tastes more like spätlese ripeness, yet it's all supported by a lively structure an a tangy finish. Fine mineral aftertaste. Drink now …

Best of Riesling 2002

06.05.2004

Der 2000er Hattenheimer Nussbrunnen Riesling schafft es unter 1700 Rieslingen aus aller Welt unter die Top 40 der Kategorie III. PDF Ergänzung zum Artikel …

Wine (August 2002)

06.05.2004

"Expressive botrytis nose with a very fresh, lively palate with delicious saffron, quince 800 honey character." MD 'Really lovely young wine with pine-apples, mango and spritzy …

Wine (August 2002)

06.05.2004

"Honey botrytis on the nose and on the palate. Absolutely lovely wine for drinking now with fresh fruit, but is beginning to fade a little."FP "Soft mineral and grapefruit aromas. …

Wine (August 2002)

06.05.2004

"Some petrolly development evident with lovely weight of fruit combined with moderate sweetness and balanced acidity. This is an elegant wine whith a lovely length."BB "Honeyed …

Wine (August 2002)

06.05.2004

"Amazing, brilliant, amber-gold colour. Nose has the burnt tangerine peel character of botrytis.Complex. The palate is extremly smooth, unctuous almost. Intensely …

Weinwelt (Mai 2002)

06.05.2004

Der 2001 Balthasar Ress Hattenheimer Schützenhaus Kabinett sowie der 2001 Balthasar Ress Hattenheimer Schützenhaus Kabinett halbtrocken werden mit "guter Qualität" bewertet. PDF …

Alles über Wein (Juni 2000)

06.05.2004

"Endlich hat man sich im Weingut Ress von dem überfrachteten alten Etikett verabschiedet und es durch eine elegantere Version ersetzt. Auch sonst macht die 99er Kollektion …

Vintages

03.04.2004

Tasting note Medium straw colour with aromas of apricot, honey and floral tones. Medium dry with very good structure. Medium-bodied with a long finish. …

Wine Spectator

31.03.2004

88 points Balthasar Ress Riesling Spätlese Gold Cap Rheingau Hattenheimer Nussbrunnen 2002 Opulent, with a lush texture backed by citrusy acidity, this evokes rhubarb, grapefruit …

Wine Spectator

31.12.2003

89 points: Balthasar Ress Riesling Kabinett Rheingau Hattenheimer Schützenhaus 2002 Elegant, this glides along the palate with grapefruit, peach and mineral aromas and flavors, …

Wine Spectator

24.12.2003

Wieder einmnal verleiht das amerikanische Wein-Magazin eine gute Bewertung für Balthasar Ress. PDF Ergänzung zum Artikel …

Wiesbadener Kurier

13.12.2003

Der Engelmannsberg ist ein Frostloch. Das freut Winzer normalerweise nicht so sehr - es sei denn, es geht um Eiswein. Das Frostloch hat dem Hattenheimer Stefan Ress jetzt an dem …

Rheinische Post

11.12.2003

Um fünf Uhr in der Früh' schrillte das Telefon. Für Werner Stierhof und seine Frau Christa war das keine unliebsame Überraschung. Die beiden Mitarbeiter des renommierten Weinguts …

The Norwegian Nobel Committe Dinner Menu

09.12.2003

Menuekarte anlässlich der Verleihung des Nobelpreises in Norwegen. PDF Ergänzung zum Artikel …

Verlosung

08.11.2003

Die Bild verloste 5x2 Karten für die After-Dinner-Party "la vie en rose" im Gewölbekeller des Weingutes Balthasar Ress. Die Gewinner waren begeistert. PDF Ergänzung zum Artikel …

Ein partnerschaftlicher Abend:

27.10.2003

Die Erinnerung an einen Abend der gelungenen Symbiosen werden die Gäste aus Montreux, die anlässlich des 50-jährigen Bestehens der Partnerschaft mit Wiesbaden in der hessischen …

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