News

01.04.2015

At first glance, nothing. Yet, a closer look reveals more similarities than meet the eye. Particularly when we’re not talking about mass-produced goods, but rather high-quality, …

01.04.2015

In the course of several weeks, our 1973 T2b VW van was completely restored and rebuilt. We converted this former firefighters’ vehicle into a rolling wine pub – complete with a …

01.04.2015

In recent years, Kai was involved in large-scale, national catering and he had his own catering business for many years. He is a typical “child of the restaurant business.” He’s …

01.04.2015

All the wines are resting on the coarse lees, without sulfur. Naturally, only the dry wines. The subject of sulfur is increasingly interesting. Many of our customers want to know …

01.04.2015

1. What is a meat boutique? In Marcel Speidel’s PREMIUM BEEF Meat Boutique in Mainz, people can purchase high-quality brands of meat – including dry-aged; fine wines; and …

01.04.2015

In 1979, Stefan Ress asked the well-known artist Heinz te Laake to produce the first of the series. He was inspired by Château Mouton Rothschild, whose labels had borne the works …

01.04.2015

Thanks to its tremendous success, we’ve decided to open the RESStaurant again this year (24 April to 3 May) in our estate manor. Once again, you can look forward to fresh, …

01.04.2015

With this vintage we’ve come a step closer to what we feel a contemporary Pinot should be. The plump, overly concentrated style is a thing of the past. Fresh, cool, and rich in …

01.04.2015

Our guest at the last table was none other than star wine-grower Wilhelm Weil. His tireless efforts on behalf of the world-renowned Riesling grape have made him virtually …

24.03.2015

Bestellen Sie unseren Wein des Monats - Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling GG trocken: »Herber, tiefer und dichter, getrocknet-pflanzlicher und sehr deutlich …

24.03.2015

prospekt-hattenheim-2015-wo-selbst-der-rhein-pause-macht-de_20150324.pdf (19,4 MiB)

02.02.2015

Eigentlich gehe ich davon aus, das sagt mir zumindest mein Gefühl, dass wir auf ein Jahr ohne große Kapriolen schauen. Aber was heißt das schon - so ein Gefühl. Fakt ist, wir sind …

02.02.2015

Stellen Sie uns bitte Ihr Unternehmen vor.   Jürgen Bauer: Wir sind ein lokaler Großhändler mit Sitz in Dormagen, genau zwischen den Großstädten Köln und Düsseldorf gelegen.   Wir …

02.02.2015

"Zanso" stellt uns seine eigenen Weine aus seiner italienischen Heimat vor. Dazu noch zwei ganz besondere Weine, die er gemeinsam mit zwei Freunden an der Mosel macht. Wer Zanso …

02.02.2015

Vom 24. April bis zum 3. Mai 2015 kochen wir wieder für Sie. Genießen Sie im stilvollen Ambiente unseres alten Gutshauses die klassische „gutbürgerliche Küche“. Frische, regionale …

02.02.2015

... und das geplante Jahresprogramm verspricht wieder zahlreiche Höhepunkte und großartige Abende in der wineBANK. Wie immer zum Jahreswechsel wurden einige wenige Fächer frei. …

02.02.2015

Natürlich begleitet durch die passenden Weine und einem kleinen Snack. Das gesamte Programm finden Sie hier.   Am 28. Mai 2015 zeigen wir bei uns im "Taschentheater" den Kultfilm …

02.02.2015

Unser 2009 eingeschlagener Weg der Erneuerung, des Hinterfragens und kompletten Wandels trägt enorme Früchte. Das Echo auf unsere Wein und unsere Philosophie ist enorm und …

02.02.2015

Ganz sicher nicht anspruchslos, im Gegenteil. Er ist quasi die Antwort auf all das, was uns tagtäglich aus Spanien und Italien in diesem Segment erreicht. Ein handwerklich …

02.02.2015

The new course we've pursued since 2009 and the concomitant self-scrutiny and complete transformation have been enormously fruitful. Our wine and our philosophy have proved …

02.02.2015

For a copy of the complete program, please see here.   On 28 May 2015, we’re showing the cult film Saturday Night Fever in the “pocket theater” of our manor. Since tickets usually …

02.02.2015

Actually, my gut feeling is that we’re dealing with a year without a lot of capricious weather. But who knows. It’s only a feeling. The fact is that we’re in the midst of climate …

02.02.2015

Tell us a bit about your house.   Jürgen Bauer: We’re a local wholesaler located in Dormagen, exactly halfway between Köln and Düsseldorf.   We service the restaurant trade in the …

02.02.2015

“Zanso” will present his own wines from his Italian homeland as well as two very special wines that he made with two friendsfrom the Mosel. Those familiar with Zanso know that …

02.02.2015

From 24 April to 3 May 2015 we’ll be cooking for you again. In the stylish surroundings of our old estate manor you can enjoy traditional country cooking. Fresh, regional and …

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