News

01.06.2015

We’ve loosened the earth in many of our vineyards and reseeded. We put our trust in a seed mixture that ensures biodiversity. This year we also began to change our green cover, …

01.06.2015

The wine costs 10,50 euros per bottle. We’ll be happy to send you the complete Balthasar Ress price list as a pdf file on request via kai.schnaus@balthasar-ress.de.   Members of …

01.06.2015

The wineBANK Hamburg in numbers: 22 vaults, 240 compartments, 600 square meters of wine pleasure. It affords wineBANKers storage for more than 24,000 bottles of wine. Secure and …

01.06.2015

In the meantime, we produce a number of different sparkling wines. Dirk Würtz will present them all and introduce you to the secrets of sparkling wine production. Please make an …

01.06.2015

1. Tell us a bit about your hotel. The Dorint Hotel Frankfurt-Niederrad is a four-star superior city and conference hotel with 191 rooms and suites; an “a la carte restaurant”; a …

01.06.2015

Are you making plans for your wedding next year and already looking for a suitable venue for a glittering celebration? We’ve got just the ticket for you.   Our estate manor, with …

01.04.2015

Auf den ersten Blick nichts. Beim genaueren Hinsehen aber dann doch sehr viel. Insbesondere dann, wenn es sich nicht um Massenprodukte, sondern um hochwertige, handwerklich …

01.04.2015

Über mehrere Wochen wurde unser historischer T2b, Baujahr 1973, aufwendig restauriert und umgebaut. Aus dem ehemaligen Feuerwehrfahrzeug wurde ein Ausschankwagen mit Theke, …

01.04.2015

Alle Weine liegen auf der Vollhefe, ohne Schwefel. Natürlich nur die trockenen, versteht sich. Das Thema Schwefel wird übrigens ein immer spannenderes. Sehr viele unserer Kunden …

01.04.2015

1. Was ist eine Fleischboutique?   In Marcel Speidel's EDELBEEF Fleischboutique in Mainz kann man hochwertiges "Marken"-Fleisch - auch dry aged -, feine Weine und Feinkost …

01.04.2015

Im Jahr 1979 gab Stefan Ress bei dem bekannten Künstler Heinz te Laake das erste Etikett in Auftrag.Das Ganze war natürlich inspiriert vom weltberühmten Château Mouton Rothschild, …

01.04.2015

Nicht zuletzt die regelmäßigen "wineBANKer´sTable" sind ein gutes Argument für ein exklusives Fach in Deutschlands außergewöhnlichster Bank. Gast des letzten Tables war kein …

01.04.2015

Auch in diesem Jahr erwartet Sie unsere hausgemachte, regionale und saisonale Küche. Unser Rinderbraten aus "demeter"-Rindern steht ebenso wieder auf der Karte wie unsere …

01.04.2015

Kais Arbeitsschwerpunkt in den letzten Jahren war bei großen, nationalen Caterern. Über mehrere Jahre führte er auch sein eigenes Cateringunternehmen. Kai ist ein typisches "Kind …

01.04.2015

Mit diesem Jahrgang kommen wir unserer Idealvorstellung davon, wie ein Pinot sein soll, ein großes Stück näher. Das Fette und Überkonzentrierte gehört der Vergangenheit an. …

01.04.2015

At first glance, nothing. Yet, a closer look reveals more similarities than meet the eye. Particularly when we’re not talking about mass-produced goods, but rather high-quality, …

01.04.2015

In the course of several weeks, our 1973 T2b VW van was completely restored and rebuilt. We converted this former firefighters’ vehicle into a rolling wine pub – complete with a …

01.04.2015

In recent years, Kai was involved in large-scale, national catering and he had his own catering business for many years. He is a typical “child of the restaurant business.” He’s …

01.04.2015

All the wines are resting on the coarse lees, without sulfur. Naturally, only the dry wines. The subject of sulfur is increasingly interesting. Many of our customers want to know …

01.04.2015

1. What is a meat boutique? In Marcel Speidel’s PREMIUM BEEF Meat Boutique in Mainz, people can purchase high-quality brands of meat – including dry-aged; fine wines; and …

01.04.2015

In 1979, Stefan Ress asked the well-known artist Heinz te Laake to produce the first of the series. He was inspired by Château Mouton Rothschild, whose labels had borne the works …

01.04.2015

Thanks to its tremendous success, we’ve decided to open the RESStaurant again this year (24 April to 3 May) in our estate manor. Once again, you can look forward to fresh, …

01.04.2015

With this vintage we’ve come a step closer to what we feel a contemporary Pinot should be. The plump, overly concentrated style is a thing of the past. Fresh, cool, and rich in …

01.04.2015

Our guest at the last table was none other than star wine-grower Wilhelm Weil. His tireless efforts on behalf of the world-renowned Riesling grape have made him virtually …

24.03.2015

Bestellen Sie unseren Wein des Monats - Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling GG trocken: »Herber, tiefer und dichter, getrocknet-pflanzlicher und sehr deutlich …

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