From cellar to vineyard February 2013

14.02.2013

He was referring to the fact that a finished wine can only be as good as the components with which it is made. By the way, the more elegant expression for "blend" is "cuvée" - but …

 

Special offer February 2013

14.02.2013

We're committed to holding a few special wines from particularly good vintages in reserve. On the one hand, we ourselves want to be able to monitor the wines' development. On the …

 

Recommendation of the month February 2013

14.02.2013

This month, we can finally present our new spirits. We have tried very hard to give these aged spirits an attractive look and we're convinced that we've succeeded. Three different …

 

wineBANK

14.02.2013

The first three years were exciting and very entertaining. We can proudly say that the wineBANK is a true success. At this writing, there are only three compartments available. …

 

Events

14.02.2013

Visit us at ProWein . The world's most important wine trade fair opens its doors from 24 to 26 March 2013 in Düsseldorf. Once again, we'll be on hand at two wine stands. Weingut …

 

Employee profile February 2013

14.02.2013

We've expanded our production team. Jens Gundlich has been with us at the estate since 1 Janaury 2013. He trained as an automotive mechanic at Mercedes Benz, but has been involved …

 

Nachricht von Christian Ress Februar 2013

01.02.2013

Alle sind extrem gespannt, die Vorfreude ist groß. Ohne zu viel vorwegzunehmen, kann ich jetzt sicherlich schon eines sagen: Mein Betriebsleiter Dirk Würtz strahlt über beide …

 

Aus Keller und Weinberg Februar 2013

01.02.2013

Damit wollte er zum Ausdruck bringen, dass ein Wein immer nur so gut ist, wie die einzelnen Partien, aus denen er besteht. Das elegantere Wort für "Verschnitt" ist übrigens der …

 

News Februar 2013

01.02.2013

Seit Jahren kümmern wir uns intensiv um unsere Präsenz im Internet. Ein Medium, dass definitiv nicht mehr wegzudenken ist und beinahe täglich an Bedeutung zunimmt. Neben unseren …

 

Aktion Februar 2013

01.02.2013

Eine unserer wichtigsten Maximen, ist das aufbewahren ganz bestimmter Weine aus ganz besonderen Jahrgängen. Zum einen wollen wir selbst über die Jahre beobachten können, wie sich …

 

Empfehlung des Monats Februar 2013

01.02.2013

Diesen Monat ist es soweit und wir können Ihnen endlich unsere neuen Spirituosen präsentieren. Wir haben uns wirklich sehr viel Mühe gegeben, den nunmehr über Jahrzehnten …

 

wineBANK

01.02.2013

Die ersten drei Jahre waren aufregend und sehr kurzweilig. Die wineBANK, und das können wir voller Stolz sagen, ist ein echter Erfolg. Aktuell sind lediglich nur noch drei Fächer …

 

Mitarbeiterporträt Februar 2013

01.02.2013

Unser Produktionsteam hat Verstärkung bekommen. Seit dem 1. Januar ist Jens Gundlich bei uns im Weingut. Jens hat bei Mercedes Benz KFZ-Mechaniker gelernt, ist aber bereits seit …

 

Terminkalender

01.02.2013

Besuchen sie uns auf der ProWein! Vom 24. bis 26. März 2013 öffnet eine der wichtigsten Weinmessen der Welt ihre Tore. Auch wir sind wieder mit zwei Ständen vertreten. Das Weingut …

 

Message from Christian Ress January 2013

09.01.2013

The harvest was one of the most pleasant and exciting in the history of Weingut Balthasar Ress and it concluded as we had hoped - on the night of 8 to 9 December, we were able to …

 

News January 2013

09.01.2013

As of vintage 2012, the origin of VDP members' wines will be classified according to the following four-tier pyramid:    VDP. GROSSE LAGE VDP. ERSTE LAGE VDP. ORTSWEIN VDP. …

 

From cellar to vineyard Januar 2013

09.01.2013

The young wines are lying in casks or tanks; normally, nothing is fermenting. Due to the cold, wines that should continue to ferment are taking a temporary break. For certain …

 

Wine of the month January 2013

09.01.2013

The older a well-maintained vineyard becomes, the more concentrated and flavorful are its grapes and the easier it is to produce an expressive wine from them. The grapes for "VON …

 

wineBANK

09.01.2013

Among other things, this means that wineBANKers can look forward to another diverse round of "wineBANKers' tables" - we've come up with a really fantastic program for you in 2013. …

 

Employee profile January 2013

09.01.2013

Stefan has been with us since September 2012. The 29-year-old Pfälzer is a trained cellar master who worked at the cooperative winery in Forst/Pfalz before coming to the Rheingau. …

 

Events

09.01.2013

Effective immediately (yes, starting in January), you'll find us there every weekend, weather permitting. Enjoy this beautiful spot directly on the bank of the Rhine (opposite the …

 

Special offer January 2013

09.01.2013

As long ago as the 1980s, Stefan Ress, a great fan of the fine arts, introduced artist labels for particularly fine wines. Internationally renowned artists, such as Otmar Alt and …

 

Nachricht von Christian Ress Januar 2013

01.01.2013

Die Ernte war eine der schönsten und aufregendsten meiner bisherigen Karriere und der Abschluss war wie erhofft - wir konnten in der Nacht des 8. Dezember einen Eiswein ernten. …

 

News Januar 2013

01.01.2013

Im Januar 2012 hat der VDP Bundesverband (Die Prädikatsweingüter) die Fortentwicklung der bestehenden VDP-Klassifikation beschlossen. Ab dem Jahrgang 2012 gilt somit die neue …

 

Aus Keller und Weinberg Januar 2013

01.01.2013

Die Jungweine liegen in ihren Fässern, in der Regel gärt nichts. Die Weine, die noch gären sollen, machen aufgrund der Kälte eine Pause. Das einzige was wir momentan machen, ist …

DE | EN