Our wines from “Erste Lagen” (top sites) via subscription
We’re now offering these highly sought-after and limited edition wines in advance and at a discount via subscription prior to their official market release on 1 September 2012. …
Editorial June 2012
We mark the date in red on our calendar and we’re already looking forward to this year’s auction. This autumn, our 2009 Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Auslese will come …
From vineyard to cellar
Blossoming began considerably later than last year, but compared with the longtime average, we’re still well ahead of schedule. I seldom say something like this, but I have a …
Great incentives: hiking and harvesting
The absolute highlight of every year is the grape harvest in our sites in Rüdesheim and Hattenheim. Join in. It’s teamwork. Take in the fresh air as you experience the …
Employee profile: Kristina Vaassen
She handles all questions related to vineyard hikes; arranges appointments for wine tastings as well as events in the wineBank; and she processes and answers customers’ queries …
Subskription unserer Weine aus "Ersten Lagen"
Die besonders begehrten und limitierten Weine aus unseren Ersten Lagen bieten wir Ihnen bereits vorab in einem Subskriptionsangebot mit Preisvorteil an, bevor diese ab 1. …
Wine of the month
With vintage 2011, we’ve added a German specialty to our “Von Unserm” range. Our Weissherbst is made from red Pinot Noir grapes that were pressed directly, i.e., without skin …
interlübke cabinet „eo“ in the wineBANK
The cabinet “eo”, in particular, fits in so perfectly with the design concept of the wineBANK that we’re leaving it on display for a while for all to admire. “eo” is the first …
Editorial Juni 2012
In der diesjährigen Versteigerung kommt unsere 2009 Rüdesheimer Berg Rottland Auslese zum Ausgebot. Ein ganz besondererWein, der ursprünglich Teil unseres RESSpekt Rieslingsein …
Aus Weinberg und Keller
Die Blüte startete zwar deutlich später als im vergangenen Jahr, aber im langjährigen Schnitt sind wir immer noch sehr früh dran. Ich sage so etwas ja eher selten, aber ich habe …
Wein des Monats
Unser Weißherbst stammt aus roten Pinot Noir-Trauben, die ohne Maischestandzeit direkt abgepresst wurden. Im Gegensatz zum Rosé muss der Weißherbst aus einer einzigen roten …
interlübke Kommode "eo" in der wineBANK
Insbesondere die Kommode Modell „eo" fügt sich derart perfekt in das Designkonzept der wineBANK, dass sie dort als Ausstellungsstück noch eine Weile zu besichtigen ist. „eo“ ist …
Weinwanderungen und Weinlese als Incentive
Nehmen Sie Teil am Höhepunkt des Jahres, der Weinlese in den Rüdesheimer und Hattenheimer Lagen. Erleben Sie den Rheingau in herbstlicher Farbenpracht bei der gemeinsamen Arbeit …
Mitarbeiterporträt: Kristina Vaassen
Bei Balthasar Ress informiert Sie Frau Vaassen über Weinwanderungen, spricht mit Ihnen Verkostungstermine oder Veranstaltungen in der wineBANK ab. Sie bearbeitet und beantwortet …
Editorial May 2012
The 2011 regional and village wines are a pleasure to drink; the single vineyard wines, complex, powerful, well-balanced, and full of aging potential. To enable you to sample …
From vineyard to cellar
Yet these, too, will be bottled shortly, and once again, all of them with natural cork closures. The special “Erstes Gewächs bottles” with screw caps won’t be available until …
Employee profile: Christine Scharrer
Her diverse responsibilities include collaborating on product development; observing market competition; pricing; as well as customer service and acquisitions. In addition, …
Special offer: sample vintage 2011 and share your comments
... at a special price of 53,00 € rather than 66,40 €. Or, you can agree to sample the wines within four weeks of delivery and post your comments on our Facebook bulletin board. …
Balthasar Ress at “Bocuse d’Or”
The world’s leading proponent of Nouvelle Cuisine, Paul Bocuse, had a vision, namely, to create a steppingstone for promising young chefs de cuisine. Since 1987, the “Bocuse …
wineBANK: secure one of the few compartments still available
Since it opened in December 2009, many passionate collectors have rented a compartment in the wineBANK to store their treasures under optimal conditions in facilities that are …
Wine of the month Mai
This dry Pinot Blanc was aged in new barriques for about twelve months. It’s a powerful wine, rich in extract, and modeled after its French counterparts in Burgundy. Notes of …
Editorial Mai 2012
Die 2011er Basisweine sind trinkfreudig, die Lagenweine komplex, kraftvoll, balanciert und voller Potenzial. Damit Sie sich auch zuhause von der Güte unserer „11er“ überzeugen …
Aus Weinberg und Keller Mai 2012
Letztere stehen jetzt auch bald zur Füllung an, in diesem Jahr noch einmal zu 100 Prozent mit Naturkorken. Die „Ersten-Gewächs-Flaschen“ mit dem Schraubverschluss kommen leider …
Balthasar Ress beim „Bocuse d'Or“
Der bekannteste Koch der Nouvelle Cuisine, Paul Bocuse, hatte eine Vision: Er wollte ein Sprungbrett für vielversprechende junge Köche schaffen. Seit 1987 ist der „Bocuse d'Or“ …